sreda, 20 septembar 2023 05:07

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO STARICE U APATINU Zadao žrtvi 16 ubodnih rana

Više javno tužilaštvo u Somboru podiglo je optužnicu protiv dvadesetosmogodišnjeg P. B. iz Apatina, koji se tereti da je početkom marta usmrtio sugrađanku Bosilјku M. (83), saznaje „Dnevnik”.

Prema rečima portparola Višeg suda u Somboru Manele Operta Podunavac, optužnica je potvrđena, ali nije stupila na pravnu snagu.

Nјemu je, prema našim saznanjima, pritvor ponovo produžen i može da traje do 10. oktobra zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo.
Takođe, postoji i osnovana sumnja da je okrivlјeni lišio života pokojnu oštećenu iz koristolјublјa, kao i na svirep i podmukao način, zadajući joj više uboda nožem po telu. Naime, nesrećna žena je zadobila 16 ubodnih rana, usled kojih je preminula, a trpela je jake bolove i psihičke patnje.

P. B. ostaje iza rešetaka i zbog sumnje da je počinio teško ubistvo za koje je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, a nemili događaj je doveo do uznemirenja javnosti.
Podsetimo, ovo ubistvo je dovelo do uznemirenja stanovnika Apatina, koje je manje mesto, imajući u vidu da je P. B. lišio života stariju ženu, kao i činjenicu da su o tome izveštavala i sredstva javnog informisanja, pa i sa nacionalnom pokrivenošću.

Meštani sumnjaju u koristolјublјe
Pojedini žitelјi Apatina kažu da je motiv zločina koristolјublјe, jer je starica imala apartmane u Crnoj Gori koje je izdavala. Navodno je, prema čaršijskim pričama, prodala tu kuću s apartmanima, te je osumnjičeni, kako se pretpostavlјa, pomislio da ima puno para. Međutim, prijatelјi porodice stradale starice su to demantovali. Kako kažu, pokojna starica nije imala veliki novac, živela je od penzije i unukine plate.

Inače, beživotno telo Bosilјke M. pronađeno je 6. marta u jutarnjim časovima u porodičnoj kući u Apatinu, a za njeno ubistvo osumnjičen je P. B., školski drug njene unuke. Prema rečima komšija, krvavo telo baka Bosilјke, prekriveno ćebadima, pronašla je komšinica sa kojom je inače baka redovno pila kafu, a na mestu zločina pronađen je i nož kojim je počinjeno ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, P. B. je identifikovan na osnovu DNK tragova, a otkriveno je i da je do kuće žrtve došao crvenim puntom, s kojim se i udalјio s mesta zločina. Kod uhapšenog u kući navodno su nađeni krvava dukserica i farmerke, ali i obuća koje je koristio prilikom zločina.

Baka Bosilјku komšije opisuju kao krhku, poluslepu, ali bistru staricu, koja je imala vrlo težak život, posebno poslednju deceniju, u kojoj je izgubila najrođenije: sina, supruga i snaju. Ostala joj je samo unuka s kojom je živela.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.