utorak, 04 jul 2023 06:54

Peti „sanitet“ za Dom zdravlja Apatin u poslednjih šest godina

Rukovodstvo apatinskog Doma zdravlja je putem konkursa koji je početkom godine raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedilo novo sanitetsko vozilo za sve građane naše opštine, a pomoćnica direktora Dom zdravlja Apatin Branka Bajić se ovom prilikom, ispred svoje ustanove, zahvalila Pokrajnskom sekretarijatu na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.

„ Dom zdravlja Apatin je konkurisao za novo sanitetsko vozilo i digitalizaciju postojećeg mamografa. Odobrena su nam oba projekta i veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu što je prepoznao značaj realizacije ovih investicija za građane naše opštine“, rekla je Branka Bajić.

Od 2017. godine do danas, ovo je peti sanitet koji je Dom zdravlja Apatin obezbedio u svom voznom parku, a u istom periodu je obezbeđeno i kombi vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu, kao i jedno putničko vozilo koje koristi Zdravstvena stanica u Prigrevici.

„Ukupna vrednost samo što se „saniteta“ tiče je oko 30 miliona dinara, od kojih je dva vozila obezbedila naša lokalna samouprava. Mogu da kažem da smo sada zaista kvalitetno obnovili naš vozni park i prevoz naših sugrađana do Sombora, Novog Sada i Beograda je na zaista visokom nivou. Nastavićemo i u budućnosti da učestvujemo na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, kako bi usluge koje pružamo podigli na još viši nivo“, poručuje Branka Bajić.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, je podsetila da je pre samo šest godina, apatinski Dom zdravlja raspolagao sa tri dotrajala saniteta, te da je lokalna samouprava uložila značajna sredstva u prethodnom periodu kako bi uslovi za rad bili značajnije bolji kako za zaposlene, tako i za pacijente.

„Dva sanitetska vozila kupila je lokalna samouprava iz sopstvenih sredstava, kao i uređivanje dela Doma zdravlja gde se nalazi laboratorija i opšta praksa, gde je pored ostalog ugrađen i lift. Drago mi je da nabavkom ovog sanitetskog vozila naš Dom zdravlja ima kompletiran vozni park, te da se kontinuirano podiže kvalitet usluge kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita za građane naše opštine“, rekla je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.