utorak, 20 jun 2023 09:40

Apatinski kajakaši još jednom zablistali na Prvenstvu Vojvodine

Proteklog vikenda, u Bačkoj Palanci je održano Prvenstvo Vojvodine za sve kategorije, na kom je ekipa KK "Panonija", predvođena trenerom Jovom Mandićem, ostvarila zapažen rezultat.

Dvosed Anja Kovačević i Sonja Urtajl nastavile su dominaciju u kadetskoj konkurenciji, gde su osvojile zlatne medalje u trkama na 500 i 200m. Pomenuti dvosed je svoj kvalitet pokazao i u starijoj kategoriji juniorki, a u ovoj trci na 200m kroz cilj su prošle prve, dok su na 500m osvojile treće mesto.

Dobar rezultat ostvarila je i Dajana Urtajl, koja je u trkama jednoseda u konkurenciji juniorki na 1000m bila četvrta, na 500m peta i na 200m ponovo četvrta. U klubu naglašavaju da je Dajana veslala i u konkurenciji starijih takmičarki, te u trkama seniorki ostvarila 6. mesto na 1000m, 7. mesto na 500m, i na 200m 5. mesto.

Takođe, odličan rezultat je napravio i Marko Kovačević, koji je u svim trkama u kojima je nastupio ostvarivao plasman u finala, i u konkurenciji juniora i seniora.

"Sigurno da smo ponosni na ekipu i ostvarene rezultate. Trener Jovo, sa svim svojim znanjem i iskustvom koje prenosi na mlade takmičare, radi odličan posao. To pokazuje dominacija dvoseda Urtajl-Kovačević drugu godinu za redom, kako u svojoj uzrasnoj tako i u konkurenciji starijih takmičara. Dajana je pokazala svoj kvalitet iako ovaj put nažalost bez medalje, ali sigurno visoki plasmani su pokazatelj toga. Takođe, raduje i plasaman Marka Kovačevića koji je pokazatelj da se vrednim i predanim radom polako približava najboljim takmičarima što ova finala pokazuju", izjavio je Đuro Kovačić ispred KK "Panonija" Apatin.

Izvor: Radio Apatin

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.