nedelja, 18 jun 2023 05:02

Idućeg vikenda u Apatinu Trinaesta Lička olimpijada

Trinaesta Lička olimpijada održaće se 24.juna 2023. u Banji Junaković. Na njoj će se učesnici, prema utvrđenim propozicijama takmičiti u deset disciplina tradicionalnih starih sportova (trčanje u vreći deca, vučenje kuke, skok u dalj iz mesta, pretezanje štapa, hodanje po brvnu, obaranje ruke, skok u vis iz mesta, penjanje uz stožinu, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopa), a olimpijada će, uz bogat kulturno-umetnički program, biti mesto prijateljskog druženja domaćina opštine Apatin i Zavičajnog udruženja Ličana „Nikola Tesla“ Apatin sa učesnicima i gostima.

„Programom je predviđen doček gostiju od 9 časova, a zatim i postrojavanje ekipa i svečano otvaranje. Vojska će za ručak pripremati pasulj, koji će biti besplatan za sve posetioce olimpijade, te pozivam sve naše sugrađane da dođu idućeg vikenda u Banju Junaković da zajedno uživamo u igrama, pesmi i druženju“, poručuje Milan Škrbić, predsednik Zavičajnog udruženja Ličana „Nikola Tesla“ Apatin.

Kao i prethodnih godina prva disciplina je trka dece u vrećema, a zatim nadmetanje u sportskim disciplinama.

Ovom Olimpijadom apatinska opština odaje dužno poštovanje prema uspomenama, koje Ličane istorijski vežu za njihove autohtone i matične ličke zavičaje, krajeve i ognjišta.

Nadmetanjem u starim borilačkim veštinama i sportovima organizatori su hteli da podsete na tradiciju, koja je Ličane vekovima uzdizala i dičila zajedno sa njihovim pesmama, šalama, melosom i folklorom.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.