sreda, 17 maj 2023 06:17

Krajemmaja prvi Wordcamp u Apatinu

U Apatinu će se 27. i 28. maja održati WordCamp, koji će na izletištu Arka okupiti ljubitelje veb dizajna, programiranja, digitalnog marketinga, odnosno sve one koji se bave kreativnom i IT industrijom. Centralna tačka je WordPress kao tehnologija koja obuhvata 43% svih sajtova na internetu.

-Velika konferencija, pod pokroviteljstvom WordPress fondacije iz San Franciska, će se nakon nekoliko održanih u Beogradu i jedne u Nišu, prvi put održati u Apatinu, koji je ovim dospeo na svetsku mapu WordPress i IT događaja. Ova konferencija je jedan od najvažnijih IT događaja ove godine kod nas, ali i u regionu, kaže Slobodan Mirić, jedan od organizatora skupa u Apatinu, član WordPress zajednice Srbije.

Na WordCampu će biti zastupljene teme koje se tiču pre svega WordPressa i svih tehnologija koje ga okružuju. Pored dizajnerskih i programerskih, tu će biti i priče o preduzetništvu, startup mogućnostima, digitalnom marketingu... WordCamp pruža priliku za učenje, umrežavanje i deljenje znanja i iskustava.

-Na WordCamp ćete imati priliku da čujet 24 predavača, koji će se predstaviti i podeliti svoje znaje i iskustvo. Na dvodnevnom događaju ćete pored upoznavanja sa drugim članovima šire WordPress zajednice moći da uživate u svim aktivnostima kampa kroz predavanja, radionice, panel diskusije, ali i druge priče vezane za život i rad u IT i kreativnoj industriji, u ime organizatora navodi Goran Petrović i dodaje da će, pored svih aktivnosti, drugog dana biti organizovana i besplatna radionica za decu, kao ideja upoznavanja sa mogućnostima rada na internetu, kao i frilens poslovima.

Organizator navodi da su učesnici mahom korisnici WordPressa, blogeri, dizajneri, marketari, SEO stručnjaci, preduzetnici kao i razni drugi profesionalci koji koriste WordPress za svoje web stranice ili klijente.

-Ovakvi događaji su pravo mesto da naučite nešto novo, da upoznate druge majstore, da upoznate i potencijalne poslovne saradnike i partnere, ali i moguće zaposlene ili poslodavce, dodaje Petrović.

Na apatinskom kampu nastupiće grupa ”Šinobusi” kao i dva poznata domaća WordPress majstora u ulogama DJ-a Željko Škipić i Aleksandar Savković WP Aleks, koji će biti za miksetama.

Cena karte (koja obuhvata sve programe - od predavanja, radionica, ulaska na After party kao i Contributor day-dan saradnika) je simboličnih 20 dolara.

-Sam cilj WordPress zajednice u globalu je deljenje znanja kao i zdravijeg i boljeg veba. Pomažemo vam da kroz našu lokalnu inicijativu prisustvujete IT događaju visokog nivoa, gde ćete moći upoznati mnoge poznate ljude sa kojima ste u kontaktu preko interneta, sa foruma, youtube kanala, facebook grupa i raznih drugih mesta gde se okupljaju ljudi, od kojih učite i sa kojima se pomažete u svakodnevnim nedoumicama u poslu, navodi organizator.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.