petak, 31 mart 2023 07:57

Svetski dana autizma: Podržimo i ujedinimo različitosti

U utorak, 4.4.2023. godine, sa početkom u 18.00 časova, biće obeležen Svetski dan autizma.

Povodom 2. aprila, Svetskog dana autizma, koji se u Srbiji obeležava poslednjih 15 godina, u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“, biće organizovana tribina pod nazivom „Podržimo i ujedinimo različitosti“.

Sa fokusom na pristupačnost, ove godine ujedinili su se Udruženje građana „Za Apatin“, Udruženje dobročinitelja „Mali princ“ i Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor.

Uprkos povećanoj svesti o tome šta je autizam, od izuzetne je važnosti da javnost stekne bolje razumevanje i da kao društvo u celini, delujemo u smeru uklanjanja poteškoća i postojećih prepreka.

Sa ciljem stvaranja inkluzivnog društva za sve, udruženi možemo biti prava podrška osobi sa autizmom i njenoj porodici.

O ovoj temi govoriće: roditelj i član udruženja „Mali princ“ - Aleksandra Marić, logoped i specijalista rane intervencije u detinjstvu - Una Mladenović i diplomirani defektolog oligofrenolog – Đurašin Kerkez.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.