Nova saznanјa u vezi vozača iz Apatina pozitivnog na osam psihoaktivnih supstanci Foto: Radio Dunav
ponedeljak, 06 mart 2023 08:04

Nova saznanјa u vezi vozača iz Apatina pozitivnog na osam psihoaktivnih supstanci

Boško Bursać (53), stric Dušana Bursaća (25), Apatinca koji je 2. marta zaustavlјen tokom saobraćajne kontrole kod vikend naselјa “Vagoni”, a kojem se na teret stavlјa vožnja pod uticajem osam psihoaktivnih supstanci, u izjavi za radio Dunav kaže da porodica ima nova saznanja o postupku koji se vodi protiv Dušana i da očekuju zvanične informacije MUP-a u vezi sa celim slučajem.

Kako navode, nakon Dušanovog dvanaestočasovnog zadržavanja i puštanja na slobodu, usmeno su obavešteni da je došlo do greške u tumačenju rezultata, analize urina na psihoaktivne supstance kojima je Dušan nakon privođenja bio podrvgnut, a prema kojima umesto nabrojanih osam ima samo jedan pozitivan rezultat, i to na marihuanu.

–Dan nakon Dušanovog izlaska iz pritvora dobili smo informaciju da je došlo do greške u tumačenju rezultata analize urina. Ona nije neznatno drugačija, nego upravo suprotna celom izveštaju, kaže Bursać i dodaje da sem usmenog obaveštenja i izvinjenja još uvek nemaju zvaničan dokument o tome.

-Iako su nam prethodno predali Obrazloženje o zadržavanju u kojem stoji čitav spisak droga, u policiji su nas uveravali da će se pred sudijom prekršajnog suda naći nova ispravlјena analiza po kojoj je Dušan pozitivan jedino na marihuanu, tvrdi Boško. Zbog svega navedenog Bursać izražava sumnju u valјanost postupka koji se vodi protiv njegovog sinovca, zbog čega će kako kaže od nadležnih institucija i mnistarstava tražiti istragu i dodatna pojašnjenja, a ukoliko za njih budu uskraćeni angažovaće i advokate.

Inače, Bursać je izneo i rekonstrukciju celog događaja i objasnio kako se njegov sinovac Dušan, našao u ovoj situaciji.

–Uzeo je automobil koji nije njegov, za koji ujedno nije znao da je istekla je registracija. Automobil koristi više lica, koja se mogu povezati sa stvarima koje su pretresom pronađene u automobili. I to nikako ne može njemu da se stavi na teret. Besni smo na njega, jer je tokom vožnje konzumirao marihuanu, i za to jedino može i da odgovara, poručuje na kraju Bursać.

Podsećamo, Dušan Bursać je 2. marta zaustavlјen u redovnoj kontroli saobraćaja kod vikend naselјa “Vagoni”. Upravlјao je vozilom koje nije bilo registrovano, niti je bilo u njegovom vlasništvu. Pored analize urina na psihoaktivne supstance, pretresom vozila policija je pronašla i nekoliko grama bele praškaste materije, kao i zelene bilјne materije za koje će naknadnim veštačenjem biti utvrđeno da li su opojne droge. On je do otrežnjenja zadržan u policijskoj stanici Apatin i protiv njega će u redovnom postupku biti podneta prekršajna prijava.

Za ovu vrstu prekršaja propisana novčana kazna iznosi od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Pored kaznenih poena propisuje se i zaštitna mera zabrane upravlјanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest meseci.

 Izvor: Radio Dunav

 

 

 

 

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.