utorak, 14 februar 2023 06:47

Opština Apatin sufinansira programe u oblasti sporta za 30 klubova

Prvih dana 2023. godine Sportski savez opštine Apatin je raspisao konkurs za sufinansiranje programa u oblasti sporta za tekuću godinu. Ukupan iznos sredstava za tu namenu je 17.500.000 dinara, a raspoređena su na nekoliko delatnosti samih klubova sa teritorije apatinske opštine.

Za delatnost organizacija u oblasti sporta koja su od posebnog značaja za opštinu Apatin je predviđeno 5 miliona dinara, za učešće sportskih organizacija sa teritorije naše opštine u domaćim i evropskim takmičenjima olimpijski sport je rezervisan iznos od 10 miliona dinara, dok je 2,2 miliona dinara opredeljeno za neolimpijski sport. Iznos od 300 hiljada dinara prdviđen je za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenje sportom posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, rekao je sekretar sportskog sveza opštine Apatin Radomir Radujko.

Predstavnici 30 sportskih klubova sa teritorije naše opštine danas su u velikoj sali SO Apatin potpisivali ugovore kojim su se obavezali Sportskom savezu opštine Apatin da će dobijena sredstva namenski utrošiti za realizaciju projekta koji su podneli na osnovu raspisanog konkursa.

Prisutne predstavnike pozdravio je zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić istakavši značajno uvećana sredstva koja su opredeljena za sport ove godine u odnosu na prethodne.

Preko 50 procenata dosadašnjih sredstava je uvećan, odnosno iznos sredstava koje spotski savez raspisuje, tako da se nadam negde u budućnosti plodonosnim rezultatima od svega ovoga, a u šta zaista verujemo svi, poručio je Đukić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.