sreda, 05 januar 2022 08:38

SO Odžaci donela Program kojim će se rešiti problemi napuštenih životinja

Suočavajući se sa problemom sve većeg broja pasa lutalica i napuštenih mačaka, Skupština opštine Odžaci je na poslednjoj sednici donela Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja na teritoriji opštine Odžaci. Ovim Programom predviđena je kao preventivna mera registracija i obeležavanje svih kućnih ljubimaca, udomljavanje, poklanjanje i pronalaženje izgubljenih životinja.

– Nešto što je vrlo bitno istaći je da je potrebno da se građani što više informišu i edukuju o ovoj oblasti kako bi svi zajedno pomogli da se ovaj problem reši. Primenom mera koje predviđa ovaj Program stiču se uslovi za sankcionisanje neodgovornih vlasnika, odnosno držalaca životinja koji svoje životinje ne vakcinišu, ne čipuju i ne vrše njihovo trajno obeležavanje, napuštaju ih i zanemaruju – rekao je zamenik načelnika Opštinske uprave Bojan Svilar.

Kroz primenu Programa predviđa se smanjenje broja napuštenih pasa i mačaka, što će dovesti do smanjenja napada na građane, isplate odštetnih zahteva i sprečavanja pojave, širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...