subota, 04 decembar 2021 07:38

Projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” u opštini Odžaci

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” u opštini Odžaci, tokom novembra, održano je niz različitih aktivnosti kojima je uz saradnju organizacija promovisana podrška inkluzivnom vaspitanju, razumevaju i toleranciji.

Zamenica predsednika opštine Odžaci Dejana Salaj i direktorka predškolske ustanove “Poletarac” Jelena Selak, sa svojim saradnicima, obišle su društveno osetljive porodice iz svih naseljenih mesta ove opštine koje imaju decu od tri godine do uzrasta polaska u školu. Tom prilikom, podeljena im je pomoć u vidu zepica, torbica, šolje za čaj i sveske koja je namenjena korišćenju u vrtiću.

PU “Poletarac” u saradnji sa Crvenim krstom Odžaci, održao je radionice u četiri naseljena mesta opštine, a cilj radionica je upoznavanje najmlađih sa pojmom tolerancije i prihvatanja različitosti. Takođe, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Odžaci, održane su radionice pod nazivom “Zdravo rastimo”, na kojima je promovisan zdrav način ishrane i neophodnost bavljenja fizičkim aktivnostima. Na ovim radionicama su zajedno učestvovala deca iz društveno osetljivih porodica i deca koja ne spadaju u navedenu grupu.

Predstavnici tima za realizaciju projekta “Inkluzivno PVO” iz PU “Poletarac” su u okviru razmene između opštine Odžaci i opštine Vladimirovci posetili članove tima za realizaciju projekta “Inkluzivno PVO” iz PU Suncokreti. Ovim susretom razmenjena su iskustva iz navednih akcija, ali i svakodnevnog rada, a domaćini iz Vladmirovca su imali priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse opštine Odžaci u ovoj oblasti.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...