četvrtak, 29 jul 2021 06:07

40 miliona dinara za sanaciju vodovodne mreže

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je krajem aprila predstavnicima lokalnih samouprava u AP Vojvodini ugovore o sufinansiranju projekat u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja,vredne 740 miliona dinara.

Opština Odžaci je, za projekat sanacije vodovodne distributivne mreže u Odžacima, faza 1 i 2, iz pokrajinskog budžeta dobila 40 miliona dinara, dok je milion dinara izdvojeno za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju gasnih kotlarnica u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i Osnovnoj školi „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću.

Istakavši da je Pokrajinska vlada posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinra,za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije Mirović je rekao da se pokreće novi talas važnih poslova u AP Vojvodini.

-Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone,izgradnja kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otresišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikad se više u ovoj oblasti nije radilo, izjavio je Mirović, dodavši da mora mnogo više da se radi, pogotovu u onim lokalnim samoupravama u kojima nije rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom.

Pitanje vodosnabdevanja,prema njegovim rečima, pitanje je koje jeste izraženo ali ne kao pre šest godina.
-Sve što smo obećali, mi smo realizovali. Iza nas su rezultati, ali moramo mnogo više da radimo, rekao je Mirović.
Uručenju ugovora predstavnicima lokalnih samouprava prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Projekat: „Moji Odžaci, moja zdrava životna sredina“
portal Naše Mesto realizuje
uz sufinansiranje opštine Odžaci

The post 40 miliona dinara za sanaciju vodovodne mreže appeared first on Naše Mesto.


Iz pokrajinskog budžeta 740 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj. Sredstva opštini Odžaci odobrena i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju gasnih kotlarnica u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i OŠ “Kosta Stamenković“.

The post 40 miliona dinara za sanaciju vodovodne mreže appeared first on Naše Mesto.


Read full article on Naše mesto - Odžaci


Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.