utorak, 21 mart 2023 07:15

Pogledajte priču o železničkoj skeli između Bogojeva i Erduta

U okviru druge sezone RTS-ovog serijala “Dokumentarne FusNote” prikazana je emisija “Šorom šajke, a Dunavom voz”, koja govori o železničkoj skeli koja je povezivala Bogojevo i Erdut.

Nekadašnje svetsko “tehničko čudo broj dva” je punih 40 godina služilo za prevoz putničkih i teretnih vagona sa jedne obale Dunava na drugu. Konačno 1911. izgradnjom železničkog mosta kod Bogojeva prestala je upotreba železničkih skela.

Televizijska priča “Šorom šajke, a Dunavom voz” nastala je na osnovu priloga sa sajta “Ravnoplov” publiciste Milana Stepanovića. Sa njim je razgovarala autorka emisije Olivera Pančić, koja potpisuje tekstove i režiju.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.