U nedelјu karting spektakl u Kuli U nedelјu karting spektakl u Kuli
subota, 10 septembar 2022 11:18

U nedelјu karting spektakl u Kuli

 

Kartodrom u Kuli biće u nedelјu domaćin finalne trke Šampionata Srbije u kartingu. Sportski auto i karting savez Srbije organizuje ovaj događaj, a Zlatko Dobrota ispred ovog saveza rekao je nešto više o propozicijama takmičenja, kao i o satnici održavanja:

„Ovo je karting šampionat, to jest zvanično prvenstvo Srbije u kartingu. U nedelјu nas očekuje finalna trka ovde u Kuli, druga po redu ove godine. Očekujemo spektakl na stazi, zato što se odlučuje o šampionima i u klupskom poretku i po klasama što se tiče samih vozača. Verujem da će borba biti prava i fer, kao i veliki broj vozača. Nadam se da će nas vreme poslužiti i, kao uvek, dobrodošlica je ovde u Kuli uvek prisutna, kako od strane Opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula, tako i od samih domaćina ovde na stazi. Takmičenje se zvanično otvara u 07:30 časova, ali to je onaj deo gde se radi papirologija i prijave za trku. Warm up, odnosno zagrevanje je obavezan deo za takmičare i on startuje u 9 časova, dok zvanične kvalifikacije kreću u 11 časova. Svečano otvaranje trke je u 12 časova, dok je 15 minuta kasnije start prve trke, pošto imamo tri trke u toku dana za sve kategorije. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve građane iz Kule i okoline da dođu, ako žele i da učestvuju, i da svojim prisustvom ulepšaju ovakav jedan spektakl“.

Prijave su moguće u subotu od 10 do 18 časova, kao i u nedelјu do 11 časova, radi efikasnijeg i pravovremenog organizovanja takmičenja. Organizatori apeluju da se ponese duboka obuća i dugačak donji deo odeće, kako bi se ispoštovali svi bezbednosni protokoli. Osim Sportskog auto i karting saveza Srbije i Opštine Kula, organizaciju trke podržali je i Turistička organizacija opštine Kula.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti