Nastavak radova na digitalizaciji Kule Nastavak radova na digitalizaciji Kule
četvrtak, 08 septembar 2022 06:11

Nastavak radova na digitalizaciji Kule

 

Predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, i predstavnici kompanije „Telekom Srbija“ sastali su se danas povodom sprovođenja druge faze plana digitalizacije i izgradnje opštičke mreže u Kuli. Usled obima radova koji su uslovlјeni planom, digitalizacija je podelјena u više faza, te je u proteklom periodu obavlјena prva faza digitalizacije, a sada će biti odrađeno i uvođenje optičkih kablova na teritoriji Gornjeg grada u Kuli. Druga faza obuhvata obimne radove, tačnije mrežu optičkih kablova u dužini od više od 15 kilometara.

Ovom prilikom Srđan Kovačević, rukovodilac odelјenja “Telekoma Srbije“ za planiranje i izgradnju u Zapadnobačkom okrugu istakao je da je krajnji cilј ovih radova izgradnja najveće optičke mreže u Srbiji koja će pratiti potrebe modernih uređaja i aplikacija. Kada je reč o opštini Kula, Kovačević je istakao da je plan da se optičkom mrežom dopre do svakog domaćinstva. Korisnici usluga ove kompanije će nakon ovih radova imati izuzetno stabilan i brz protok interneta do 1.000/100 Mb/s, bez obzira u kojem su delu Kule naselјeni, i bez obzira na broj uređaja koji je priklјučen na optičku mrežu MTS-a.

Kovačević je istakao da troškove kompletnog prebacivanja korisnika sa bakarne na optičku mrežu snosi „Telekom Srbija“, a korisnici će time dobiti mogućnost širokopojasne usluge interneta i TV-a, a ujedno i pet puta veću brzinu za isti novac. Kad su novi korisnici u pitanju, i oni će infrastrukturu dobiti besplatno, a cena usluge zavisi od paketa za koji se odluče, zaklјučio je predstavnik kompanije „Telekom Srbija“.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti