ponedeljak, 28 februar 2022 07:46

Rekonstrukcija Fragmenta u Kuli

Prethodnih dana u Kuli je počela rekonstrukcija dela grada poznatijeg kao Fragment. Iz lokalne samouprave ističu da su ovi radovi samo jedna od faza. U prethodnim godinama uređen je parking i deo kanalizacione mreže. Trenutni radovi, osim što će uticati na estetiku ovog naselja, tiču se obnove puta i prilaza zgradama i preostali problemi sa atmosferskom kanalizacijom. Ovo naselje se nalazi na tlu koje je podložno eroziji, a ovom investicijom se trajno rešava ovaj problem.

Šef gradilišta, Miroslav Simić, navodi sledeće:

-Radimo sanaciju atmosferske i fekalne kanalizacije, sa uređenjem parcela. Rušimo stare betone, sve će se betonirati, postavljati novi ivičnjaci i rigole, a sve sa ciljem da stanarima ovog dela grada ulepšamo prostor.

Predsednik Privremenog organa Damjan Miljanić najavio je da je sledeća faza izgradnja puta ka ulici Stevana Sremca, a projektna dokumentacija za sprovođenje ove faze je uveliko završena.

-Ovom fazom stanovnici naselja imaće bolji prilaz, ne samo u redovnim životnim aktivnostima, već i u onim vanrednim situacijama, vatrogasne ekipe i ekipe Hitne pomoći imaće brži i lakši prilaz zgradama ovog naselja – istakao je Miljanić.

Na gornjem platou Fragmenta nastaviće se uređenje prostora oko zgrada, zamena i asfaltiranje čitavog prostora. Takođe, fazno će biti rešavan i problem toplovoda i grejanja, a ovo nije samo od ekološkog, već i od ekonomskog značaja, s obzirom da će stanarima biti jeftinija cena grejanja.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti