subota, 06 novembar 2021 08:04

Prvi Festival nauke u Kuli okupio veliki broj dece

Uz prisustvo velikog broja dece, posebno radoznale i zainteresovane za složenost i važnost naučnog poziva, danas je otvoren prvi Festival nauke pod sloganom „U susret nauci“, u organizaciji Obrazovnog centra „Sokrat“ iz Kule i Turističke organizacije opštine Kula, a pod pokroviteljstvom opštine Kula. 

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da i ovim događajem lokalna samouprava želi da ukaže koliko su nauka i obrazovanje bitni. 

-Obrazovanje i nauka su bili bitni uvek, a posebno sada, u 21. veku i kroz jedno ovako sjajno dešavanje, koje prevazilazi sva naša očekivanja, kad je broj posetilaca u pitanju, rekao je predsednik Miljanić i dodao da svi izlagači imaju pune ruke posla kako bi deci svih uzrasta pružili inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti.

Predsednik Miljanić je istakao da veruje da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će Festival biti mesto gde će se popularizovati nauka, ali i gde će se promovisati fakulteti, kako bi se budući studenti bliže upoznali sa njima, kao i da se kroz razne aktivnosti ukaže na činjenicu koliko je važno obrazovanje. 

Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije opštine Kula je rekao da je ideja bila da festival bude interaktivne prirode, da deca budu što više uključena. 

-Deca su prezadovoljna, organizovali smo i dosta kvizova i dosta nagrada i lično me je veoma iznenadila njihova reakcija i vidim da svi nose veoma lepe utiske sa prvog Festivala nauke, rekao je Stanković i najavio bogat vikend kad su manifestacije u pitanju: izložba sitnih životinja u Kuli, Sajam zimnice u Ruskom Krsturu i Raštanijada u Crvenki.

Igor Leščešen, ispred Obrazovnog centra „Sokrat“ i organizatora Festivala je rekao da nije očekivao ovako veliki broj posetilaca, s obzirom da se prvi put organizuje. 

-Hteo bih svima da se zahvalim i posetiocima i izlagačima, kao i Turističkoj organizaciji opštine Kula i opštini Kula što su prepoznali ovu ideju, podržali je i pomogli nam da je realizujemo, rekao je Leščešen. 

Učesnici na festivalu su Prirodnjačko društvo Srbije, Centar za promociju nauke, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo (PMF Novi Sad), Departman za Hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine (PMF Novi Sad), Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije (FTN Novi Sad), Departman za mehatroniku, robotiku i automatizaciju (FTN Novi Sad), Carpe Noctem, DMI „Branislav Bukurov“, NIDSBE „Josif Pančić“, Klub fizičara (PMF Novi Sad), ETŠ „Mihajlo Pupin“, OC „Sokrat“.

izvor:025info.rs

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.