četvrtak, 04 novembar 2021 07:41

Kula: Uručeni ugovori za energetsku efikasnost porodičnih kuća i stanova

Potpisivanjem trojnih ugovora i svečanim uručenjem u Velikoj sali Skupštine opštine Kula, zvanično je završen Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da je ovo pilot projekat u kome su Ministarstvo rudarstva i energetike i opština Kula učestvovale sa po 3 miliona dinara, a da je zainteesovanost građana bila velika. 

„Danas je završen konkurs koji je rađen u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Zajednički su izdvojena sredstva za ovaj projekat. Subvencionisana je nabavka PVC stolarije, kotlova na gas, biomasu i slično, kao i izolacija na objektima. Preko 80 ugovora sa našim građanima je danas potpisano i ugovori su im uručeni, a sredstva, pored rešavanja problema na njihovim objektima, uticaće bitno na energetsku efikasnost, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou“, rekao je Miljanić i dodao da će u ove svrhe sledeće godine biti opredeljena još veća finansijska sredstva.

Uslove Javnog poziva ispunilo je 17 privrednih subjekata i 83 građana, od toga 54 građana za meru zamene (nabavke sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima, i 29 građana za meru nabavke i ugradnju kotlova na prirodan gas.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Google ukida uslugu koju je predstavio još u oktobru 2020. godine. U pitanju je Google One VPN koji, kada je predstavlj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.