subota, 22 april 2023 06:14

Besplatni udžbenici i školski pribor i ove godine za đake prvake kulske opštine

O aktuelnostima koje su u toku i koje predstoje nešto više je rekao predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić. Jedna od tema koja je svakako aktuelna, s obzirom da je u toku upis đaka prvaka, jeste besplatan školski pribor i udžbenici. Govoreći o ovoj temi, Milјanić ističe da je glavni zadatak lokalne samouprave pomoć i podrška roditelјima i deci, kako bi i jedni i drugi bezbrižno dočekali početak školske godine:

„Upis đaka je neka standardna, da kažemo, tema u ovom dobu godine. Broj đaka prvaka na teritoriji opštine Kula je približno isti kao i prethodne godine. Škole su spremne za upis i, u nekom drugom smislu, školski objekti spremaju dokumentaciju, obezbeđena su sredstva za uređenje tokom letnjeg raspusta, kako bi sve škole spremno dočekale te nove generacije đaka 1.septembra. Opština Kula, kao i prethodne godine, uvela je praksu i, naravno, nastaviće se i ove godine, a to znači da će obezbediti besplatne udžbenike za đake prvake, a takođe će biti obezbeđen i školski pribor. Početak školske godine bitan je svakom roditelјu i svakom detetu i na neki način mi želimo da pomognemo i dodatno ulepšamo sa, uslovno rečeno, tim poklonom. Još jednom ću ponoviti: za sve đake prvake besplatni udžbenici i školski pribor. Možda će biti nešto različita struktura pribora, ali, u suštini, ono što je najpotrebnije biće obuhvaćeno. Sem torbi, sve ostalo će obezbediti opština Kula.“

Kada je reč o proslavi Markovdana, lokalna samouprava će, kao i ranijih godina, imati udela u proslavi, međutim program će biti bogatiji, a, kako je Milјanić rekao, Markovdan će, osim crkvene slave, biti i slava Kule kao naselјenog mesta:

„Crkvena slava, kao i svake godine, u organizaciji crkvene opštine, biće organizaciono podržana od strane Turističke organizacije opštine Kula. U pitanju je jedan bogat program koji je, praktično, već počeo, a po prvi put to će biti i slava naselјenog mesta Kula. U sklopu toga, biće koncert „Srpski pojci“ 5.maja, a na sam Markovdan, 8.maja, biće taktičko-tehnički zbor, odnosno prikaz naoružanja Vojske Srbije. Biće prikazan deo naoružanja, jer, objektivno, ne može taj prikaz da obuhvati kompletno naoružanje, ali biće prisutno pešadijsko i artilјerijsko naoružanje. U dogovoru sa kasarnom u Somboru, izdefinisali smo koji će to biti sadržaj koji može da bude izložen u Kramerovoj ulici, a, naravno, biće prisutni i vojnici koji će prikazivati i objašnjavati sve o naoružanju, tako da je to još jedan detalј koji će se organizovati unutar same proslave Markovdana“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.