nedelja, 05 februar 2023 08:08

Iz MUP-a mole građane da ne kreću na put, neprohodni svi putevi ka Kopaoniku

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega, saopštio je MUP.

Navode da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a angažovani na otklanjanju posledica vremenskih nepogoda koje su danas zahvatile Srbiju.

Ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili angažovani na 41 intervenciji - asistenciji ekipama Hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova.

Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji osoba na putu Sjenica - Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći putnim preduzećima pri uklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putu.

Iz MUP-a mole građane da ne kreću na put, posebno ka putnim pravcima koji su neprohodni i to su:

Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar,
Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica,
Brzeće - Kopaonik (Jaram),
Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana,
Odvraćenica - Preko Brdo,
Raška - Kuti – Odvraćenica,
Vrbnica - granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica),
Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin
Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna).

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Izvor: 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.