U znak sećanja na Đorđa Balaševića u četvtrak program „Na Bogojavljensku noć…“ Đorđe Balašević Foto: danas.rs
ponedeljak, 16 januar 2023 04:36

U znak sećanja na Đorđa Balaševića u četvtrak program „Na Bogojavljensku noć…“

Fondacija Balašević organizovaće 19. januara, na pravoslavni verski praznik Bogojavljenje, program „Na Bogojavljensku noć…“, nazvan po jednoj setnoj pesmi Đorđa Balaševića.

Program će biti u četvrtak, 19. januara, u Ulici Jovana Cvijića, gde je porodična kuća Balaševića.

Kako je najavljeno, „Veče pod jednom zvezdom“ biće održano u Ulici Jovana Cvijića, ispred broja 33.

Đordje Balašević tradicionalno je održavao koncerte u Novom Sadu na Bogojavljensku noć, a poslednji je bio 19. januara 2020. godine.

Umro je 19. februara 2021, od posledica kovida, a Novosadjani su se danima opraštali od njega.

Predsednik „Kolor pres grupe“ Robert Čoban je u objavi na Fejsbuku inicirao ideju da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje koncert posvećen Đordju Balaševiću, na kojem bi se okupili pop-pevači iz celog regiona koji bi izvodili Balaševićeve pesme i tako čuvali sećanje na njega.

Čoban je objasno da ga je inspirisalo to što se u Hrvatskoj jednom godišnje okupe izvodjači iz celog regiona, kako bi čuvali sećanje na umrlog Olivera Dragojevića.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veoma pozitivan i masovan odziv korisnika.

Izvor: Danas.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.