utorak, 10 januar 2023 05:37

RHMZ izdao upozorenje: Ovo je vremenska prognoza do 20. januara

Kako meteorolozi najavljuju pre nama je nedelja u kojoj nam se spremaju orkanski udari vetra, sneg i zahlađenje.

– U utorak će usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm, a na planinama od 10 do 30 cm. – upozorio je RHMZ večeras.

Centar ciklona u prizemlju biće nad Egejskim morem, pa će već ujutro na severu Vojvodine padavine prestati, a do kraja dana i večeri i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 3 na jugoistoku do 7 na severu Srbije, u Beogradu do 6 stepena.

– U ponedeljak će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata (preko 24 m/s), a u Beogradu oko 15 m/s. U utorak vetar u skretanju na umeren i jak severozapadni.

U četvrtak tmurno i u većem delu Srbije suvo, samo ponegde na severu i na zapadu sa slabom kišom. U petak suvo. U subotu novo naoblačenje sa severozapada, uz kišu. Jutarnja temperatura od četvrtka do nedelje biće uglavnom od 0 do 4, a maksimalna dnevna od 4 do 8 stepeni. Manje-više slično vreme očekuje se do oko 20. januara, uz skoro indentične temperature i uz smenu suvog perioda i dana sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

Dakle, nakon sunčanog i prolećnog vikenda, od sutra sledi promena vremena. Vreme i dalje neće biti pravo zimsko, ali će biti više nalik kalendaru. Pravo zimsko vreme konačno će od utorka biti na planinama, uz sneg i formiranje snežnog pokrivača. Situacija sa snegom i snežnim pokrivačem bila je katastrofalna. Prvi sneg koji je pao krajem novembra, otopio se do početka ski sezone 10. decembra i snega više nije bilo u narednih mesec dana, tako da se moglo skijati samo na stazama sa veštačkim osnežavanjem. Temperature su neretko išle i preko 10 stepeni.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.