RHMZ objavio prognozu za narednih 30 dana: Poznato kad stiže prvi sneg RHMZ objavio prognozu za narednih 30 dana: Poznato kad stiže prvi sneg
sreda, 02 novembar 2022 05:51

RHMZ objavio prognozu za narednih 30 dana: Poznato kad stiže prvi sneg

Republički hidrometeorološki zavod je objavio prognozu za narednih mesec dana.

U Srbiji će prvog dana novembra biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturom i do 28 stepeni, a ujutru su moguće kratkotrajne magle.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do 8. novembra, u sredu ujutro i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče u ostalim krajevima očekuje nas umereno naoblačenje, a ponegde će biti mogućnosti za slabu kratkotrajnu kišu.

U četvrtak će biti pretežno sunčano, samo ujutro će mestimično biti kratkotrajne magle uz nisku oblačnost. U petak možemo da očekujemo postepeno naoblačenje, a u košavskom području i u planinskim predelima duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar.

Uveče i tokom noći u većem delu zemlje biće kiše i pljuskova, a vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni. U subotu pretežno oblačno, mestimično s kišom. U nedelju na severu i zapadu zemlje razvedravanje, u ostalim predelima pretežno oblačno, još pre podne ponegde s kišom.

Dnevna temperatura će biti u padu, do petka ali i dalje iznad proseka, a od subote će biti svežije, pa će biti uglavnom u granicama proseka za prvih deset dana novembra.

Sudeći po mesečnoj prognozi RHMZ-a, temperatura će biti u stalnom padu, a sneg u Beogradu kao i u Novom Sadu i Kragujevcu možemo da očekujemo 19. novembra, a u Nišu prvi sneg se očekuje nešto kasnije, 24. novembra.

Prognozira se da će prvi sneg na Zlatiboru pasti 12. novembra a na Kopaoniku sneg se očekuje već 6. novembra.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.