INOVACIONI BIZNIS CENTAR ZLATIBOR ORGANIZUJE DRUGU KONFERENCIJU O INOVACIJAMA U POLJOPRIVREDI INOVACIONI BIZNIS CENTAR ZLATIBOR ORGANIZUJE DRUGU KONFERENCIJU O INOVACIJAMA U POLJOPRIVREDI
četvrtak, 27 oktobar 2022 13:33

INOVACIONI BIZNIS CENTAR ZLATIBOR ORGANIZUJE DRUGU KONFERENCIJU O INOVACIJAMA U POLJOPRIVREDI

Primenom digitalnih tehnologija do bržeg razvoja i boljih rezultata

Inovacioni biznis centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina organizuje konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi koja će biti održana 28. i 29. oktobra u konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibora (Miladina Pećinara 2).

Program će početi prvog dana u 17 časova, a posetioci će na konferenciji dobiti veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje.

Na konferenciji će govoriti domaći i međunarodni stručnjaci za ishranu životinja, savetnici za pametnu poljoprivredu, direktori inovacionih kompanija, profesori u oblasti poljoprivrede i drugi.

Biznis inovacioni centar Zlatibor na ovaj način želi da edukuje i motiviše mlade koji se bave poljoprivredom ili žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva, a sve u cilju da im olakša potražnju za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu.

Uz to, cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Unapređivanje poslovanja i razvoj modernih tehnologija svakodnevno su vidljivi i u poljoprivredi, koju digitalna revolucija nije zaobišla, pa poljoprivrednici sve više posežu za primenom novih rešenja u svom poslovanju. Svakodnevni izazovi u poljoprivredi nameću i potražnju za efikasnijim rešenjima i zahteve za primenom drugačijeg pristupa u proizvodnji i uzgoju.

Konferencija o inovacijama u poljoprivredi daće upravo odgovore na pitanje kako da uz pomoć digitalnih tehnologija brže i efikasnije dođemo do vidljivih rezultata.

Nekadašnji načini uzgoja u poljoprivredi danas su gotovo drastično promenjeni zahvaljujući inovacionim rešenjima, posebno kod načina na koji se poljoprivredne kulture uzgajaju. Digitalne tehnologije omogućile su da se način uzgoja neprestano menja i da se zbog toga primenjuju nova znanja.

Promene u pristupima u poljoprivrednoj proizvodnji uzrokovane su velikim brojem faktora, a jedan od njih svakako je potražnja za određenim proizvodima koji su uslovljeni neprestanim razvojem načina uzgoja i ishrane u stočarskoj proizvodnji.

Modernizacija i digitalizacije proizvodnje u poljoprivredi je neophodna kako bi se išlo u korak s vremenom, ali i svetom, a pre svega zbog toga što, koristeći modernu tehnologiju, poljoprivrednici lakše i brže mogu da dođu do boljih rezultata. Tačnije, oni koji sistematičnije budu implementirali digitalne tehnologije u poljoprivredi osnaženi znanjem i najnovijim informacijama pre će dovesti svoja gazdinstva do razvoja.

I ne samo to, upravo od uvođenja i primene inovacionih rešenja u poljoprivredi kroz informacione tehnologije kod pojedinaca zavisiće i razvoj poljoprivrede cele zemlje.

Povećanje prinosa i očuvanje resursa korišćenjem novih tehnologija, biće tema dvodnevnog skupa.Prvog dana, nakon akreditacije učesnika, u kasnim popodnevnim časovima govoriće se o mogućnostima koje pruža upotreba dronova u poljoprivredi, a potom sledi i izlaganje na temu „ Upotrebe kvasaca za ishranu goveda u stočarstvu.“

Polusatna izlaganja nastavljaju se zanimljivim izlaganjem koje se tiče povećanja plodnosti ovaca putem sinhronizacije i indukcije estrusa, a za kraj prve večeri planirano je da se govori o proizvodnji sireva sa dodacima. Drugi dan Konferencije, 29. oktobar, posvećen je pčelarstvu, pa će se pčelari Zlatoborskog okruga moći da čuju novosti koje se tiču izmamljivanja i prolećnog pregleda pčelinjih društava, a za kraj će se govoriti i o digitalnom nadzoru pčela i efikasnoj primeni u praksi.

Stručni predavači će u dva dana ukrstiti teoriju sa merljivim iskustvima u praksi, pa se sa sigurnošću, i unapred može tvrditi da će učesnici sa ove Konferencije poneti mnoštvo korisnih informacija, saznanja, na kraju i zaključaka koji mogu samo da motivišu na efiksnije priklanjanje novim tehnologijama.

Pogledajte agendu sa tačnim rasporedom predavanja KLIKNI OVDE

Učesnici konferencije
Zoran Stojanović – Agrodron asocijacija za bespilotne sisteme, Beograd
dipl.ing.sci. Dragan Tankosić, PSS Bačka Topola
Dr Mladen Popovac- docent Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu
dipl. inž Snežana Glamočić, Poljoprivredni fakultet Novi Sad – eksperimetnalna mlekara Futog
Tihomir Đurković, start ap inovativna kompanija „BEEHOLD“ Niš
Prof. dr Ivan Pihler, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, departman za stočarstvo
Pogledajte Agendu na kojoj je satnica dogadjaja KLIKNI OVDE

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen!

Vidimo se 28. oktobra na Zlatiboru! Dođite da zajedno unapredimo znanje i razmenimo iskustva na polju inovacija u poljoprivredi i tako pokrenemo promene u poljoprivredi.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.