sreda, 08 jun 2022 07:50

Hoće li biti talasa ekstremnih vrućina tokom ovog leta u Srbiji

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da nas od sutra pa do nedelje očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Ukazuje i na to da nas očekuje toplo leto, ali da nema naznaka da ćemo imati neki talas ekstremnih vrućina.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici, naveo da će u naredna tri, četiri dana biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i pljuskovima.

- U petak i subotu maksimalna temperatura će biti 24 stepena - navodi Todorović i dodaje da je to tipično vreme za jun.

Ukazuje i na to da nas od nedelje očekuje poboljšanje vremena, a da temperature od oko 30 stepeni možemo očekivati sredinom sledeće sedmice.

- U nedelju počinje polako da se poboljšava vreme, mala je verovatnoća za neki kratkotrajni pljuščić, ali ide razvedravanje i sledi nam porast temperature od sledeće sedmice. Verovatno sredinom sledeće sedmice temperatura može da bude oko 30 stepeni, navodi Todorović.

Navodi i da leto u našu zemlju zvanično po kalendaru dolazi 21. juna, ali da je ono po temperaturama koje smo imali već stiglo.

Očekuje nas toplo leto, navodi, ali nema naznaka da ćemo imati neki talas ekstremnih vrućina.

izvor:pressek.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...