četvrtak, 02 decembar 2021 08:35

Obeležen Dan Radio – televizije Vojvodine

Radio – televizija Vojvodine obeležila je juče 72. godine postojanja. 29. novembra, 1949. godine, osnovan je Radio Novi Sad, koji je tokom godina i pokretanjem televizije, internet portala rtv.rs i internet radija, prerastao u medijsku ustanovu koja danas putem sedam platformi emituje program na čak šesnaest jezika. Još jedan značajan događaj vezan je za rođendan pokrajinskog javnog servisa – pre tačno godinu dana počelo je emitovanje programa iz nove zgrade Radio – televizije Vojvodine u Petrovaradinu.

Tradicionalno, dodeljene su godišnje nagrade zaposlenima koji su se u poslednjem periodu istakli u svom radu, a priznanje „Slavuj Hadžić“ dodeljeno je petnaesti put. Prisutnima su se obratili zamenik generalnog direktora RTV-a Jožef Klem i Marijana Divljak, direktorica direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a.

„Vreme i strpljenje će nam doneti to da ova zgrada bude više od lepe građevine, da se u potpunosti ispuni ljudima, našim kolegama i na taj način da bude ispunjena i oplemenjena životom.“ – kazao je Klem, zahvalivši se svim zaposlenima Radio – televizije Vojvodine na radu i trudu koji svakodnevno ulažu.

Marijana Divljak se osvrnula na period izgradnje zgrade, podelivši sa prisutnima koliko je to bio zahtevan, ali ujedno i inspirativan poduhvat. „Na početku bejaše vizija, jedna ideja na papiru i jedna velika želja, kao i potreba.“ – kazala je Marijana iskazavši veliko zadovoljstvo što je izgradnja zgrade uspešno okončana.

Nakon toga, zamenik generalnog direktora, Jožef Klem, dodelio je nagrade istaknutim radnicima. Ovogodišnji laureati su: saradnica za obračun zarada i naknada Dušica Petrović, rukovodilac odeljenja slike Nikola Todorić, novinarka u redakciji centralnog deska Laura Vujković, odgovorna urednica u Redakciji programa na rusinskom jeziku Tatjana Beuk Laćak, šefica kabineta Gordana Šaula, rukovodilac sektora pravnih poslova Biljana Stefanović, inženjer za razvoj tehnike i tehnologije Savo Dašić.

Nagradu „Slavuj Hadžić”, koju Radio-televizija Vojvodine dodeljuje za celokupno autorsko delo u oblasti televizijskog stvaralaštva, ove godine, dobio je Borislav Hložan.

„Velika je čast dobiti ovo izuzetno priznanje koje me je utoliko više ispunilo ponosom i obradovalo zato što dolazi od kolega iz kuće, Radio – televizije Vojvodine“ – kazao je Hložan.

O BORISLAVU HLOŽANU, DOBITNIKU NAGRADE “SLAVUJ HADŽIĆ”

Urednik dokumentarnih emisija i televizijski autor Borislav Hložan jedan je od naših najplodnijih i najuspešnijih autora, a iznedrio je brojne zapažene i izuzetno kvalitetne dokumentarne serijale i emisije koji su nailazili na odličan prijem kod publike. Hložan potpisuje serijale o istorijatu Šajkaškog bataljona, o srpskom dobrovoljačkom pokretu u Prvom svetskom ratu, o kolonizacijama Vojvodine posle Prvog i Drugog svetskog rata, a na veoma dobar odjek naišao je i njegov serijal o spasavanju izgladnele dece iz Bosne i Hercegovine za vreme Prvog svetskog rata, kao i o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji po završetku Velikog rata. Posvetio je značajnu pažnju afirmisanju kulturno-istorijske baštine Pokrajine svojim emisijama i serijalima o spomenicima Vojvodine, a vrlo je zapažen i njegov serijal o istorijatu tamburaške muzike u Vojvodini sa desetak dokumentaraca o najznačajnijim kompozitorima, tamburaškim virtuozima i festivalima. Dokumentarci Borislava Hložana prikazivani su sa uspehom na festivalima širom Srbije, kao i u inostranstvu: Italiji, Nemačkoj, Rusiji i SAD-u.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.