subota, 21 septembar 2024 01:21

Prognoza za vikend je super, ali kišni oblaci nam se vraćaju brže nego što smo mislili

Vikend će biti sunčan i topao u celoj Srbiji, a od utorka nas ponovo čekaju pljuskovi.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu najavio kakvo nas vreme očekuje za vikend, ali i kad nam se sprema novo pogoršanje.

„Danas (20.09.) u zapadnim, centralnim i južnim delovima Srbije umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima, ponegde uz mogućnost grmlјavine i uz prosečnu količinu padavina od 5 do 20 mm. U ostalim krajevima uglavnom suvo, tokom dana sa sunčanim intervalima uz pojačan istočni vetar u Podunavlјu i Pomoravlјu. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 °C. Od subote do ponedelјka (21 – 23.09.) jutra hladna, u toku dana pretežno sunčano i toplo u svim krajevima. Zatim promenlјivo oblačno, u utorak (24.09.) posle podne i uveče kiša i lokalni plјuskovi s grmlјavinom se očekuju uglavnom na severozapadu, a u sredu (25.09.) i u ostalim krajevima“, stoji u najavi.

Na snazi je hidrološko upozorenje zbog toga što će na Dunavu danas i narednih dana vodostaji biti u porastu.

Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se: kod Novog Sada 21. septembra, a kod Bogojeva i Bačke Palanke 22. septembra sa tendencijom dalјeg porasta. Vrh talasa kod Bezdana očekuje se 25. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra ispod granica vanredne od poplava.

Vreme za vikend

U subotu jutro hladno. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 13 °C, a najviša od 22 do 25 °C.

I u nedelju nakon hladnog jutra, pretežno sunčano i umereno toplo. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 12 °C, a najviša od 23 do 26 °C.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naši stari su verovali da dan rođenja otkriva osobine deteta. Saznajte koju simboliku nosi svaki dan u sedmici .   Ima...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.