četvrtak, 18 jul 2024 01:09

Čeka ga robija: Evo kolika kazna preti nasilniku koji je pretukao petogodišnje dete i ruke i stopala mu stavljao na vreo šporet

Muškarac I. A. (40) uhapšen je noćas zbog sumnje da je, pijan, brutalno pretukao nevenčanu suprugu i sina, a usled stravičnih povreda, nesrećno dete je zbrinuto u bolnici. Monstrum je navodno detetu ruke i stopala stavljao na vreo šporet, a kako za Nova.rs objašnjava advokat Nebojša Perović, nasilniku za ovo krivično delo preti zatvor.

Dečak je u teško stanju primljen u bolnicu i zadržan na lečenju, a na njemu su bile uočljivi podlivi i modrice, kao i opekotine po nogama i rukama, koji su nastali kada je nasilnik, dok je bio u alkoholisanom stanju, prislanjao te delove tela deta na vreo šporet.

O celom slučaju oglasio se i MUP Srbije, iz kojeg su naveli da je osumnjičeni priveden, te da je, sem deteta, zlostavljao suprugu, koja je takođe zadobila povrede.

Pomenuti slučaj uznemirio je javnost, a poznati advokat Nebojša Perović ističe za Nova.rs da nasilniku preti od dve do deset godina zatvor za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

„Za krivično delo delo nasilje u porodici, prema našem krivičnom zakonodavstvu, ako je nasilje učenjeno prema maloletnom licu, zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina, a što dalje znači, da se ne može izreći uslovna osuda već kazna zatvora. Naravno, tužilaštvo će u toku krivičnog postupka razjasniti sve okolnosti, pa i okolnost da li je stepen opijenosti doveo do smanjene uračinljivosti ili bitno smanjene uračunljivosti, a što takođe muže uticati na visinu kaznu ili eventualno utvrditi da je lice prilikom izvršenja krivičnog dela bilo neuračunljivo“, objasnio je Perović.

Podsetimo, kako je MUP Srbije naveo, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

O celokupnom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad.

Još jedan slučaj nasilja u porodici

Nedugo nakon ovog slučaja, javnost se potresao još jedan na Zvezdari. Uhapšen je B.D. (44) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Osumnjičeni se tereti da je, takođe noćas, na Zvezdari zadao udarce rukama i nogama supruzi B. M. (43), koja se u ranim jutarnjim časovima javila u Urgentni centar, Kliničkog centra Srbije, gde su joj konstatovane višestruke teške telesne povrede.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.