sreda, 19 jun 2024 01:25

RHMZ objavio upozorenje, ovo je dan kada se temperatura penje na 40 stepeni

U Srbiji će danas biti veoma toplo, do 35 stepeni, zbog čega je RHMZ objavio upozorenje na toplotni talas, koji će biti na vrhuncu tek za vikend, kada može da se očekuje da temperatura dostigne i do 40 stepeni.

Kako je upozorio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), nalazimo se na početku perioda koji će obeležiti priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike na našem području.

Maksimalna temperatura danas će iznositi od 32 do 35 stepeni Celzijusa.

U narednim danima biće sve toplije, da bi se pik toplotnog talasa desio u petak i subotu, kada će maksimalna dnevna temperatura ići od 35 do čak 40 stepeni. Pad temperature očekuje se u subotu popodne, i to na severu i zapadu temlje, dok će temperatura u svim krajevima pasti u nedelju.

Tada će temperatura biti od 28 do 34 stepena.

Na snazi meteo alarm

Narandžasti meteo alarm na snazi je na jugoistoku Srbije i Kosovu i Metohiji. To znači da je vreme opasno, odnosno vremenske prilike koje su prognozirane mogu biti opasne po ljude i životinje.

U ostatku zemlje na snazi je žuti meteo alarm.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.