utorak, 14 novembar 2023 07:01

Nastavljena akcija suzbijanja ilegalnih migracija, do sada je locirano skoro 5.000 migranata

Policija je nastavila akciju suzbijanja ilegalnih migracija a do sada je u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota locirala 4.931 migranta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Tokom akcije započete krajem oktobra, posle pucnjave u okolini Horgoša u kojoj je ubijeno troje migranata, policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi i zaplenila devet automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.655 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika.

"Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 110.157 vozila i 357 objekata i pronašli devet zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali. Uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 190 osoba zbog različitih krivičnih dela", stoji u saopštenju.

Policija je podnela 21 krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 16 krivičnih prijava za druga krivična dela.

"Takođe, podneto je 569 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima, kao i 134 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli", saopštio je MUP.

Resorni ministar Bratislav Gašić izjavio je da je prioritetni zadatak policije lociranje i hapšenje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem iregularnih migranata.

"Sve snage ćemo usmeriti na lociranje i hapšenje vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa koje krijumčare migrante, jer ćemo time preseći najvažniju kariku u lancu krijumčarenja. Takođe, prilikom pretrage terena posebnu pažnju usmerićemo na pronalazak takozvanih štekova, u kojima organizovane kriminalne grupe skrivaju oružje", naveo je Gašić na sastanku sa pripadnicima policije u Horgošu.

Najavio je da će policija u pograničnim područjima na jugu i severu Srbije nastaviti da sprovodi pojačane aktivnosti na suzbijanju ilegalnih migracija.

"Nećemo stati sve dok naši građani na ovim područjima ne budu u potpunosti sigurni i bezbedni, a oni koji čine krivična dela procesuirani. Mi jesmo humana i gostoljubiva zemlja, ali ne i poligon za obračune onih koji su to gostoprimstvo zloupotrebili", naveo je ministar.

Izvor: Beta

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.