utorak, 05 septembar 2023 08:47

Vozače Hitne pomoći koji su protestovali primila direktorka RFZO, plata vozača tek 42.000 dinara

Predstavnike vozača saniteta primila je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić sa saradnicima, saslušala njihove zahteve i rečeno nam je da će nam se obratiti za sedam do 10 dana, rekao je za Danas Mirko Mitrović iz opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ iz Sombora.

„Vozači očekuju da im usvoje sve zahteve, u suprotnom će radikalizovati protest i neće ići ispred Vlade sledeći put već na Andrićev venac“, kaže Mitrović.

Više stotina vozača saniteta Hitne pomoći okupilo se ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, nezadovoljni zbog malih plata i loših uslova rada.

„Svakoga dana rizikujemo naše živote kako bismo spasili druge, a plaćaju nas minimalcem. Ove sramote nigde nema, osim u Srbiji“, poručili su vozači saniteta.

Prema njihovim rečima, trenutno plata vozač saniteta u službama Hitne pomoći je oko 42.000 do 43.000 dinara, sa radom na praznik najviše izađe do 47.000, odnosno 48.000, zbog čega su mnogi primorani da rade još jedan posao kako bi prehranili porodicu.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.