sreda, 30 avgust 2023 07:38

PIO Fond pokrenuo novi servis za građane, e-Kalkulator

Na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) dostupna je elektronska usluga e-Kalkulator, preko koje građani mogu da saznaju sve podatke o svom stažu osiguranja, da obračunaju visinu svoje penzije i dobiju tačan datum kada će moći da se penzionišu.

Kako je rekao direktor PIO Fonda, Relja Ognjenović, osiguranici će zahvaljujući ovom portalu, iz svog doma, preko računara, tableta i mobilnih uređaja moći da saznaju i sve drugo što ih interesuje vezano za ostvarivanje prava iz penzionog i invalidskog osiguranja.

Da bi dobili pomenute podatke, kako je objasnio direktor PIO Fonda, korisnici koji se prijavljuju preko računara potrebno je da imaju elektronski ID koji izdaje MUP i čitač lične karte kako ne bi bilo zloupotrebe podataka, a ukoliko je prijava preko mobilnog uređaja ili tableta potrebno je da se skine besplatna ID aplikacija i elektronski pin iz pošte koji se dobija za svega 30 sekundi.Ognjenović je dodao da će putem e-Kalkulatora ljudi koji su u poslednjoj godini radnog staža i ostvaruju pravo na penziju sa skoro 100 odsto tačnosti moći da saznaju kolika će im biti penzija, a to je, kako je dodao, jedno od najčešćih pitanja korisnika koje se upućuje kol centru PIO Fonda.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.