petak, 12 maj 2023 04:47

Maturant Prve beogradske gimnazije: Ranije se znalo – profesor je profesor

Uroš Pavelić, maturant Prve beogradske gimnazije u Beogradu, istakao je da spisak predloga koje je sastavilo njegovo odeljenje predstavlja želju za pozitivnom promenom, za bolje sutra.

„Koji nije ni u kakvom slučaju političke prirode, već isključivo ljudske“, kazao je.

„Pozivam ljude na opšte dobro, a ne na neku podelu“, poručuio je maturant Uroš Palević.

Maturant navodi da su učenici iz njegovog razreda, nakon kobnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“, imali potrebu da porazgovaraju o svemu što se desilo.

„Grizla nas je savest. Osećali smo odgovornost da reagujemo. Osećali smo da ne smemo na ovo da prećutimo. Da moramo nešto da uradimo. Seli smo i napisali teze, a nakon toga sam kod kuće sastavio tekst. I tako se spontani skup mog odeljenja pretvorio u poziv na promenu na bolje“, kazao je Palević.

On je istakao da su sami učenici postali svesni da im se previše daje za pravo: „Samo se govori o našem pravu, ali retko i o našim obavezama“.

„Smatramo da ne može samo kroz lepe reči da se ukaže deci na loše postupke. Da đaci jednostavno moraju biti svesni da loši postupci sa sobom nose sankcije, još u najranijem uzrastu“, navodi Palević.

„Po mom mišljenju svesni smo da učenici danas daju sebi za pravo da tokom časa pričaju, ometaju čas, da profesori kad ih opmenu, ne plaše se neke kazne zbog toga. To narušava ne samo tog pojedinca koji nije spreman da uradi nešto za svoje obrazovanje, več i ostale u odeljenju. Profesori treba da budu uzori svakom detetu šta i kako treba, a ne da deca uče profesore šta treba i koje su njegove obaveze, kao i šta bi on trebalo da uradi“, objašanjava i dodaje „ranije se znalo, profesor je profesor“.

Maturant dodaje da su ovi predlozi upućeni čitavoj javnosti i da će ga poslati Ministarstvu prosvete.

izvor: n1info.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.