utorak, 09 maj 2023 06:00

Prvog dana akcije u policijske stanice doneto 1.500 komada oružja

Posle dve tragedije u Srbiji u kojima je u samo dva dana ubijeno 17 ljudi, uglavnom učenika osnovne škole i mladih, država je organizovala akciju predaja nelegalnog oružja, a prvog dana u policijske stanice doneto 1.500 komada oružja, 50.000 metaka, više od 100 bombi, ručnih bacača „zolja“ i drugog oružja, objavio je danas BBC na srpskom.

Akcija Ministarstva unutrašnjih poslova počela je jutros i trajaće do 8. juna.

Građani koji poseduju neregistrovano oružje i miniciju mogu ih predati svakoga dana od sedam do 19 časova bez sankcija i dokazivanja porekla.

Iz MUP navode da građani mogu i samo da pozovu najbližu policijsku stanicu, posle čega će patrola da dođe kod njih i preuzme oružje ili eksplozivne naprave.

Tokom predaje oružja građani nisu u obavezi da se legitimišu, ističu iz policije.

Građani koji u ostavljenom roku predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, poručio je MUP.

Izvor: danas.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.