sreda, 12 april 2023 04:13

Povoljan odmor u Srbiji

Povoljan odmor u Srbiji, koji može pružiti apsolutno sve i uštedeti vam novac u novčaniku, ipak je moguća misija. Čak i u jeku aktuelnih poskupljenja.

Srbija je zemlja koja itekako ima čime da "zavede" kako strane, tako i domaće turiste.

Kao država prirodnih lepota, planina, banja, reka i jezera u ponudi je široka lepeza destinacija koje mogu odgovoriti na izazove savremenog turizma i sve zahteve gostiju.

Srbija nudi mnogo opcija za povoljan odmor, bez obzira na interesovanja ili budžet. Svako može pronaći mesto za odmor u skladu sa svojim željama.

Smeštaj, hrana i aktivnosti mogu biti vrlo pristupačni, a istovremeno ćete dobiti priliku da uživate u prirodi, kulturnim znamenitostima i iskusite nešto sasvim novo i drugačije.

Ovo je odlično rešenja za sve one koji žele da uštede novac i vreme, ali neće da se odreknu uživanja u čarima vrhunskog smeštaja.

Planinski turizam s razlogom je najpopularniji u zemlji i regionu, pa u skladu sa tim ponuda smeštaja i atrakcija na srpskim planina je sve raznovrsnija. Jedna od vrhunskih destinacija je planina Zlatibor koja iz sezone u sezonu beleži sve veću posećenost.

Povoljan odmor na Zlatiboru nije nedostižan, naprotiv. Važno je da na vreme istražite smeštaj i napravite plan i program putovanja u sopstvenoj režiji.

Mi ćemo vam u tome pomoći.

Cene smeštaja na Zlatiboru

Ovo je svakako jedna od prvih stavki koja zanima sve one koji su u potrazi za povoljnim odmorom. Ponuda smeštajnih jedinica na Zlatiboru je bogata, pa je, u skladu sa tim, i cenovni rang takav. Gosti mogu da biraju između smeštaja u hotelima, apartmanima, katunima, brvnarama, etno selima itd. 

Iako Zlatibor važi za jednu od skupljih destinacija, pristupačan smeštaj se ipak može pronaći.

Jedna od najpovoljnijih opcija za smeštaj na Zlatiboru jeste privatni smeštaj koji se obično nalazi u mirnim delovima planine i nudi prelep pogled na okolne zelene doline.

Niže cene smeštaja rezervisane su za periferiju. Najskuplji smeštaj je u samom centru Zlatibora, ali treba istaći da su sve smeštajne jedinice, bez obzira na lokaciju, savremeno opremljene i komforne.

Apartmani na Zlatiboru su najbrojnije smeštajne jedinice. Cene apartmana se kreću od 30 evra do 100 evra po danu. Cena je podložna promeni tokom zimske sezone i novogodišnjih praznika.

Cene apartmana u centru Zlatibora, kraj jezara, mogu biti i duplo više. Takav smeštaj ubraja se u luksuzni i zbog atraktivne lokacije ne spada u povoljan.

Zlatiborski katuni se mogu naći po pristupačnim cenama, naročito oni na obodima planine. Cena noćenja u katunima i manjim kućama je oko 40 evra.

Atrakcije na Zlatiboru i cene ulaznica

Skoro svake godine nova atrakcija "nikne" na Zlatiboru. Poslednjih nekoliko godina turistička ponuda ove planine nadmašila je sva očekivanja, te su atrakcije isplivale u prvi plan. Poseta mnogim zlatiborskim atrakcijama koštaće vas simbolično, a pružiće vam nezaboravno iskustvo.

Tako na primer, za svega 200 dinara (za decu 150 dinara), možete posetiti jedini muzej na otvorenom u Srbiji pod nazivom Staro selo, u Sirogojnu. Muzej na unikatan način predstavlja način života u zlatiborskom kraju tokom 19. veka.

Još jedna atraktivna lokacija na Zlatiboru jeste i Stopića pećina čija poseta košta 250 dinara za odrasle, dok deca plaćaju 150 dinara. Ovo je jedinstven spomenik prirode i zaštićeno dobro od izuzetnog značaja.

Cena ulaznica za El Paso City na Zlatiboru iznosi 500 dinara, dok je cena za decu 350 dinara. Ovo je tematski park smešten na Vodicama i predstavlja kombinaciju američke i srpske kulture. Ovde možete videti dosta toga na jednom mestu - kaubojski grad, indijansko selo, brvnare i druge zanimljivosti.

Gold gondola, kao najduža gondola na svetu, trenutno najzanimljivija atrakcija. Vožnja traje 25 minuta, a cena karte za odrasle iznosi 1.200 dinara. Cena karte za decu je 650 dinara.

Besplatan sadržaj na Zlatiboru

Na Zlatiboru možete uživati i u besplatnim atrakcijama kao što su Multimedijalna fontana, koja se nalazi na jezeru u centru Zlatibora. Na udaljenosti od oko 15 kilometara nalazi se Prerast u selu Dobroselica gde možete videti geomorfološka čuda prirode.

Na vidikovcu Gradina nalazi se uređeni letnjikovac i teleskop kroz koji posetioci potpuno besplatno mogu uživati u čarima krajolika.

Osim toga, na Zlatiboru ima mnogo šetališta i okolnih jezera gde se možete opustiti i relaksirati u tišini, i to potpuno besplatno.

Cene u restoranima i kafićima na Zlatiboru

Jedna od najlepših stvari na Zlatiboru je gastronomska ponuda. Ova planina nadaleko je poznata po svom siru, kajmaku i pršuti, kao i po tradicionalnim jelima iz srpske kuhinje. Restorani na Zlatiboru su obično pristupačni, tako da ne morate potrošiti mnogo novca na obroke.

Na primer, ćevapi u restoranima uglavnom koštaju oko 700 dinara po porciji. Jedna osoba može da ruča za 1.000 dinara, dok četvoročlana porodica mora da izdvoji 5.000 dinara za obrok u zlatiborskom restoranu.

Ukoliko želite dodatno da uštedite na hrani, možete iznajmiti privatni smeštaj, odnosno stan dan ili apartman koji na raspolaganju ima kuhinju u kojoj možete pripremati obroke. Tako će povoljan odmor ispasti još povoljniji.

Cena domaće kafe u kafićima je oko 200 dinara, dok je nes kafa 300 dinara. Pivo košta oko 300, a čajevi 250 dinara.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.