subota, 08 april 2023 05:29

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika: Evo šta će se najviše kontrolisati

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da će u narednom periodu saobraćajna policija pojačano kontrolisati saobraćaj, a s obzirom da uskoro počinje prolećni raspust, fokus će između ostalog biti i na kontroli prevoženja dece u vozilima.

Kako se navodi u saopštenju MUP, zbog povećane frekvencije saobraćaja, koja se očekuje na svim putnim pravcima u Srbiji usled predstojećeg verskog praznika Uskrsa i početka prolećnog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, pripadnici saobraćajne policije preduzimaće pojačane mere u cilju omogućavanja nesmetanog i bezbednog odvijanja saobraćaja.

Kako prenosi N1, načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević, izjavio je da će kontrola saobraćaja biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

„Apelujemo na sve građane da budu strpljivi u saobraćaju, da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja, zato što se tokom praznika dešava veći broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, a najčešći uzrok je vožnja pod dejstvom alkohola“, poručio je načelnik saobraćajne policije.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.