sreda, 22 mart 2023 06:33

Zvanično je počeo sajam automobila, svi ste pozvani, ali – vredi li dolaziti?

Ovogodišnji sajam automobila biće "normalniji" od prošlogodišnjeg. Šta ćemo sve moći da vidimo, da li će biti popusta, koliko koštaju ulaznice, i na kraju - vredi li dolaziti? Naša ekipa je juče bila na licu mesta, odnosno na novinarskom danu, pa donosimo prve utiske.

Prošle godine na sajmu automobila preveliki je akcenat bio na električnim automobilima, pa su posetioci otišli kućama pognutih glava jer su cene takvih vozila bile previsoke za prosečnog kupca u Srbiji.

Ove godine neće biti tako, jer će 55. Međunarodni salon automobila prikazati sve novitete bez akcenta na „zelene“ i skupe. Ali… uvek ima to ali.

Većina noviteta jeste „zelena“, odnosno elektrifikovana, tako da poseban akcenat nije ni potreban. Samim tim i skupa. Dodajte tome i da su godinu za nama obeležili brojni problemi u automobilskoj industriji, od čega je za kupce bio najgori – neverovatan skok cena automobila, a potom i predugi rokovi isporuke.

Ipak, od sutra 22.03. pa do utorka 28.03. na salonu u Beogradu imaće svašta da se vidi, ali ne po popularnim cenama, pogađate – popusta neće biti, jer, prema rečima koordinatora projekta Zorana Lupšića, ove godine neće biti velikih lagera za brzu isporuku vozila, i izostaće popusti jer politiku cena „diktira odnos ponude i tražnje“.

Istini za volju, pitanje je koliko bi danas ozbiljnih kupaca i bilo, kada se sve životne nedaće uzmu u obzir. Tako da, ovo će biti sajam koji vredi da poseti svako kome su automobili važni, ko želi da vidi napredak u automobilkoj industriji, nove generacije ili redizajnirane verzije svojih omiljenih automobila, da izbliza pogleda sve ono što prati na internetu i doživi najzad jedan salon automobila kakav dugo nismo imali, pa makar samo prošetao sa „rukama u džepovima“ – značiće mu u kulturno-tehnološkom smislu.


Biće oko 40 noviteta, a najvažnije i najzanimljvije automobile koje vredi videti, pogledajte ovde. Istovremeno biće održan i Motopassion, sa takođe puno noviteta na dva točka, a biće i kvadova, kao i puno opreme i delova iz prateće industrije.

Radno vreme sajma automobila je od 10 do 20 časova, a cena pojedinačne ulaznice 450 dinara, grupne 350, dok je za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara. Cena parkinga u krugu Sajma je 150 dinara po satu, maksimalno 750 dinara po danu.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.