subota, 04 februar 2023 06:09

Saradnјa na podizanјu kapaciteta rečnog i kanalskog turizma

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog okruga Goran Nonković, zajedno sa saradnicima, u sredu, 1. februara, sastali su se sa direktorom Agencije za upravlјanje lukama Vukom Perovićem i savetnikom za održivi turizam u Vladi Srbije Markom Bajićem.

Povod za sastanak bilo je uspostavlјanje saradnje između Grada Sombora i Agencije za upravlјanje lukama na zajedničkom radu na uređenju upravlјanja rečnim i kanalskim tokovima na teritoriji grada, što je od posebnog značaja, budući da je teritorija Grada Sombora mesto na kome Dunav ulazi u Srbiju i gde započinje nekoliko bitnih kanalskih tokova. Učesnici sastanka, ovom prilikom, posebno su istakli da je potrebno povećati iskorišćenost kanala u turističkom smislu i omogućiti promotivne i turističke plovidbe od prevodnica kod Bezdana, koje imaju i veliki istorijski značaj, do Sombora, kao i svih usputnih tačaka od interesa za turiste.

Tokom sastanka razgovarali su i o potencijalnim lokacijama za izgradnju pristaništa manjih kapaciteta na kanalima kod naselјinih mesta, što bi uvrstilo Sombor na mapu gradova koji su nosioci kanalskog turizma u Srbiji.
Tokom sastanka bilo je reči i o pripremanju konferencije kojom će biti promovisan projekat „Zaplovimo Srbijom” – zajednički projekat Agencije za upravlјanje lukama i Vlade Republike Srbije, koji za cilј ima podizanje pristaništiih kapaciteta, povećanje turističke ponude, sa posebnim akcentom na zaštitu prirodnog i kulturno-istorisjkog nasleđa.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.