petak, 03 februar 2023 06:06

KNJIGE STIŽU I U OKOLNA SELA: Fond Gradske biblioteke u Somboru obogaćen sa više od 700 knjiga

FOND Gradske biblioteke "Karlo Bjelicki" u Somboru od 360.000 knjiga i publikacija na srpskom, mađarskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku obogaćen je sa više 700 knjiga na mađarskom jeziku i deset laptopova. Donacija vredna oko milion dinara vredna stigla je iz Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

- Plan je da ove knjige ne ostanu samo u Somboru, nego da budu raspoređene po manjim mestima u kojima žive Mađari. Nacionalnim manjinama je važno da imaju pristup ovim knjigama a biblioteci je važno da ponudi nešto novo čitaocima - ističe Arpad Fremond, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Biblioteci "Karlo Bjelicki" donacija je izuzetno značajna.

- Obzirom da smo mi, kada je nabavka knjiga u pitanju, prilično ograničeni finansijskim sredstvima, nekada ne uspemo da nabavimo dovoljno knjiga na jezicima nacionalnih manjina i ovo nam je veoma značajna donacija. Sve ove knjige će biti obrađene i nakon toga će se raspodeliti na posebna odeljenja ovde u gradu i na selima - dodaje Nataša Turkić, direktorka Gradske biblioteke "Karlo Bjelicki".

Izvor: novosti.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.