Sombor dobija novi kružni tok na spajanju dva venca i ulice Arsenija Čarnojevića Foto: Ilustracija
četvrtak, 02 februar 2023 07:10

Sombor dobija novi kružni tok na spajanju dva venca i ulice Arsenija Čarnojevića

Grad Sombor je raspisao javni poziv za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka Venac vojvode Petra Bojovića, Stepe Stepanovića i ulice Arsenija Čarnojevića sa parkinzima. Lokacija buduće kružne raskrsnice je u urbanom delu grada u neposrednoj blizni Osnovnog suda i Sportskog centra Soko.

U dokumentaciji se navodi da je procenjena vrednost radova iznosi 51.666.666 dinara bez PDV-a, a predviđeni rok za izgradnju je pet meseci.

- Projektom saobraćajnice je obuhvaćen deo površine predviđen za kružni tok, deo pristupnih saobraćajnica, trotoarske površine, biciklističke staze i kolsko-pešačke površine i kolski prilazi privatnim posedima. Projekat rekonstrukcije raskrsnice ulica V.v. Petra Bojovića, V.v. Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića urađen je da bi se ostvarilo efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršena je obnova konstruktivne nosivosti i potrebne celovitosti saobraćajnica uz korekciju oblika kolovozne konstrukcije u cilju produženja njene upotrebljivosti. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršeno je poboljšanje geometrijskih elemenata saobraćajnica imajući u vidu ekonomsku opravdanost takvog rešenja - ističe se u tehničkoj dokumentaciji

Kružna raskrsnica imaće centralno ostrvo radijusa 4 m, a spoljni radijus kružnog toka je 13 m. Kolovoz u kružnom toku imaće širinu 7.5 m što omogućava obeležavanje jedne saobraćajne trake. Sva tri priključna pravca su uvedena u kružni tok u pravcu i usmereni ka centru kružnog toka. Centralni krug je oivičen betonskim ivičnjakom i kamenom kockom – prelazni kolovoz, širine 1.5 m

Na svim prilazima kružnom toku projektovano je razdelno ostrvo za razdvajanje saobraćajnih tokova. Širina svih traka na prilazima kružnom toku je po 4.0 m. Izlazne trake iz kružnog toka takođe imaju širinu po 4.0 m.

Projektno rešenje dakle predstavlja pretvaranje trokrake raskrsnice u kružnu raskrsnicu. Sve trotoarske i biciklističke površine povezane su sa postojećim u jedinstvenu celinu.

Ponude se mogu dostaviti do 27. februara, a detalji se nalaze OVDE.

Izvor: eKapija

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.