sreda, 01 februar 2023 06:16

Donacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Gradskoj biblioteci "Karlo Bjelitski" iz Sombora

Više od 700 knjiga i 10 laptopova u vrednosti od oko milion dinara vredna je donacija koju je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine dodelio Gradskoj biblioteci "Karlo Bjelitski" iz Sombora. 

"Nama je ova donacija izuzetno značajna, s obzirom da smo mi kada je nabavka knjiga u pitanju, prilično ograničeni finansijskim sredstvima, nekada ne uspemo da nabavimo dovoljno knjiga na jezicima nacionalnih manjina i ovo nam je veoma značajna donacija. Sve ove knjige će biti obrađene i nakon toga će se raspodeliti na posebna odeljenja ovde u gradu, kao i na selima", rekla je Nataša Turkić, upravnica Gradske biblioteke "Karlo Bjelitski" Sombor.

"Plan je da ove knjige ne ostanu samo u Somboru, nego da budu raspoređene po manjim mestima, nacionalnim manjinama je važno da imaju pristup ovim knjigama i biblioteci je važno da imaju uslove da nude nešto novo čitaocima i mi u Mađarskom nacionalnom savetu vodimo računa o tim sredinama gde Mađari žive, posebno u tim manjim mestima", rekao je Arpad Fremond, predsednik mađarskog nacionalnog saveta.

Od 2021. godine na pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke "Karlo Bjelitski" radi saradnica upravo na komunikaciji i saradnji sa stanovništvom na mađarskom jeziku.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.