četvrtak, 26 januar 2023 09:56

Proširuje se granični prelaz Santovo–Bački Breg (VIDEO)

Proširenje graničnog prelaza Santovo - Bački Breg rasteretiće postojeće granične prelaze, smanjiti zastoje, ali i omogućiti razvoj ekonomskih veza Srbije i Mađarske, kao i bolju pograničnu saradnju regija, poručeno je na završnoj konferenciji u Zavodu za urbanizam Vojvodine, povodom završetka projekta.

Plan je da preko njega prelaze i teška teretna vozila, čime će rasteretiti Horgoš i Kelebiju, istakao je v.d. direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine Predrag Knežević, dodajući da će obnovljen prelaz imati ukupno 12 traka:

Proširenje će, između ostalog, biti veoma značajno i za vojvođansku privredu, istakao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Stečeni su svi planski i tehnički uslovi sa obe strane za realizaciju projekta, ali kada će biti sproveden, zavisi od novca, dodao je Pastor:

Izrada dokumentacije koštala je oko 470 hiljada evra i nju je većinski finansirala Evropska unija. Partneri na projektu su Nacionalna agencija za infrastrukturu Mađarske, Zavod za urbanizam Vojvodine i Putevi Srbije.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.