sreda, 25 januar 2023 07:03

Malom Sergeju iz Sombora potrebna pomoć! Uključite se u prikupljanјe sredstva za njegovo lečenјe

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplјa novčana sredstva za Stojkov Sergeja (2020) iz Sombora koji je rođen u 24. gestacijskoj nedelјi trudnoće sa svega 770 grama. Trudnoća je bila blizanačka, komplikovana zbog gubitka plodove vode prvog blizanca u 12. nedelјi i održavana je do samog porođaja. Sergejev brat blizanac je izgubio život nekoliko sati po rođenju, dok on nastavlјa da se bori za život zbog komplikacija prilikom i nakon porođaja i zbog stalnih infekcija, krvarenja mozga 1. stepena, problema sa disanjem i potrebe za mehaničkom ventilacijom.

Sergeju su dijagnostifikovane H351 Retinopathia praematuri, P271 Dysplasia bronchopulmonalis perinatalis i F83 Disordines evolutionis specifici mixti.

Posle 113 dana provedenih u Dečijoj bolnici u Novom Sadu Sergej je pušten na kućno lečenje. Od tada ima fizikalne tretmane povremeno na rehabilitaciji u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, a najviše u kućnim uslovima, međutim napretka ima jako malo. Sa dve godine i dva meseca još uvek ne sedi, ne puzi, ne hoda, ne govori, jede kašastu hranu i ne vidi dobro.

Sergej je veoma veseo dečak, velika maza i čeka priliku da se igra sa svojim starijim bratom kojeg jako voli. Sredstva su mu potrebna za fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, specijalističke i kontrolne preglede i oftalmološka pomagala.

Svi koji žele da pomognu Sergeju to mogu učiniti slanjem SMS poruke sa tekstom 1426 na broj 3030, ili uplatom na dinarski i devizni žiro račun.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti