subota, 21 januar 2023 08:26

U toku izrada srednјeročnog plana grada Sombora

U sredu, 18. januara u prostorijama Gradske uprave održan je sastanak Upravlјačke grupe za izradu Srednjeročnog plana grada Sombora za period 2023 – 2025. godine.

Tokom sastanka predstavlјeni su komentari sektorskih eksperata iz SKGO na predložene mere i aktivnosti, a takođe, održana je i radionica – prezentacija propratnih dokumenata koji se izrađuju uz Srednjeročni plan, koju je vodio Rafael Pupovac, SKGO ekspert.

Grad Sombor je konkurisao za pakete podrške za izradu srednjoročnog plana i dobio u okviru programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“ koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019. Nadležne institucije na nacionalnom nivou jesu Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Stalna konferencija gradova i opština ima ulogu implementacionog partnera.

Srednjeročni plan grada Sombora za period 2023 – 2025. godine izrađuje se u skladu sa Zakonom o planskom sistemu, Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Uredbom o metodologiji za izradu srednjoročnih planova. Ovaj plan predstavlјa sveobuhvatan planski dokument koji se donosi za period od tri godine i omogućava da se povežu javne politike sa srednjoročnim okvirom rashoda.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.