četvrtak, 19 januar 2023 06:01

Sednica Gradskog veća: Doneta nova odluka o organizaciji i funkcionisanјu civilne zaštite

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 138. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 13 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće donelo je Odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Sombora. Ova Odluka doneta je radi usklađivanja sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravlјanju vanrednim situacijama i odredbama Zakona o dobrovolјnom vatrogastvu. Odlukom o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite se definišu načela zaštite i spasavanja, subjekti i snage sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravlјanja vanrednim situacijama na teritoriji Grada Sombora, kao i njihove nadležnosti. Takođe, odredbama ove Odluke utvrđuju se nadležnosti gradskog Štaba za vanredne situacije, pojam i mere Civilne zaštite, poverenici Civilne zaštite, jedinice civilne zaštite, funkcionosanje civilne zaštite u ratnom i vanrednom stanju i finansiranje sistema zaštite i spasavanja. Odlukom je regulisan i status Dobrovolјnog vatrogasnog društva, a sve u cilјu usklađivanja sa odredbama Zakona o dobrovolјnom vatrogastvu.

Gradsko veće prihvatilo je i nastavak učešća Sombora na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“, najvećoj manifestaciji za decu i mlade u Srbiji. Manifestacija je osmišlјena u skladu sa Evropskom povelјom o učešću mladih u životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini. Kao i prethodnih godina, predstavnici Grada Sombora biće odabrani na audiciji, nakon čega će se pripremati za učešće na finalnom koncertu i predstavlјanje Sombora, kao i jedne od zemalјa Evrope koja im bude dodelјena od strane organizacije manifestacije „Srbija u ritmu Evrope”, te će imati priliku da steknu jedinstveno iskustvo pripreme i nastupa u živom prenosu na televizijskom programu. Finalni koncert će se održati u Zrenjaninu, gradu koji je 2022. godine bio pobednik manifestacije.

Članovi Gradskog veća prihvatili su ponudu JKP „Zelenilo“ za održavanje urbanog mobilijara i dečijih igrališta u gradu i naselјenim mestima za 2023. godinu, kao i ponudu i plan radova JKP „Prostor“ za uređenje i održavanje javnih površina u naselјenim mestima za 2023. godinu.

Na današnjoj sednici Gradsko veće prihvatilo je i predlog za utvrđivanje Programa rada i plana realizacije školskog sporta Sportskog saveza grada Sombora za 2023. godinu. Grad će nastavisi finansiranje programa poput besplatne školice sporta, rekreacije za žene, školskog sporta, a takođe i organizaciju sportskih takmičenja, promocije sporta, suplementaciju sportista grada Sombora, a za realizaciju će se pobrinuti gradski Sportski savez.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.