utorak, 17 januar 2023 06:19

Sudski izvršitelji način su da komunalna preduzeća naplate svoja potraživanja od građana

Tu mogućnost somborska komunalna preduzeća koriste kada nemaju drugi način da naplate svoja potraživanja, a to za dužnike znači naplata znatno većeg iznosa od samog duga. 

JKP "Čistoća" smeće iznosi iz svih gradskih ulica i somborskih sela, ali iznošenje smeća mora i da se plati. Građani to uglavnom i rade i kako kažu u tom preduzeću procent naplate je oko 95 posto. Uprkos tako dobroj naplati ovo preduzeće od građana i privrede potražuje oko 50 miliona dinara.

U ovom komunalnom preduzeću putem inkasanata na terenu i sporazuma o naplati duga na rate pokušavaju izbeći utuživanje građana i naplatu putem izvršitelja.

"Oko 4.000 domaćinstava priključeno je na daljinski sistem grejanja, a njihovi mesečni računi su u zavisnosti od kvadrature od nekoliko hiljada do iznad 10.000 dinara", rekao je Mićo Trišić šef odseka naplate, JKP "Čistoća", Sombor.

"Naplata putem sudskih izvršitelja povećava iznos duga, direktor Energane to ilustruje primerom duga od 100.000 dinara", kazao je Đurađ Milanović direktor JKP "Energana", Sombor.

Ono što je problem jesu troškovi koje komunalna preduzeća moraju platiti unapred kada predmet predaju izvršiteljima.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.