petak, 13 januar 2023 08:03

Pomoć za 80 gazdinstava koja se bave mlečnim govedarstvom

Sa područja Grada Sombora i opštine Odžaci 80 poljoprivrednih gazdinstava koja se bave mlečnim govedarstvom dobiće pomoć iz Robnih rezervi u merkantilnom kukuruzu. Jedinstvenu rang listu objavila je Poljoprivredna stručna služba Sombor.
Na osnovu Jedinstvene rang liste izdaje se podnosiocu prijave potvrdu o ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na pomoć. Potom, podnosilac prijave od Republičke direkcije za robne rezerve pribavlja pismeni nalog kojim se odobrava preuzimanje merkantilnog kukuruza.

Potvrda će sadržati odobrenu količinu merkantilnog kukuruza do najviše 240 kilograma po jednoj mlečnoj kravi.

Republička direkcija za robne rezerve treba da izvrši bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza, kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava u Srbiji.

Na ovu vrstu pomoći nemaju pravo poljoprivrednici koji u zakupu imaju državnu zemlju.

Izvor RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Povišen nivo bilirubina u krvi je problem sa kojim se sreće ne tako mali procenat stanovništva. Bilirubin u krvi može d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.