VATRA PROGUTALA KUĆU, GASILI JE ČETIRI SATA Vatrogasci u Somboru spasili polupokretnu baku iz vatrene stihije Vatrogasci u Somboru spasili polupokretnu baku iz vatrene stihije
utorak, 10 januar 2023 16:17

VATRA PROGUTALA KUĆU, GASILI JE ČETIRI SATA Vatrogasci u Somboru spasili polupokretnu baku iz vatrene stihije

Danas oko 7 sati ujutru došlo je do požara u selu Stapar u blizini Sombora u kom je došlo do velike materijalne štete, a na svu sreću nije bilo povređenih

Kako je potvrdio predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar Milisav Galić za medije požar je izbio u porodičnoj kući u kojoj su se u tom momentu nalazile polupokretna baka i njena ćerka. One su na vreme evakuisane brzom akcijom vatrogasaca, te nijedno lice nije povređeno.

Međutim, došlo je do velike materijalne štete usled požara, a oko 30 odsto stambenog prostora je izgorelo.

Kako je Galić rekao za naš portal, uzrok požara je dimnjak oko kog se nalazilo mnogo bespotrebnih stvari, te apeluje na građane da pored redovnog čišćenja dimnjaka ne odlažu predmete na tavanskim prostorima.

- U sedam sati i 13 minuta dobili smo dojavu, međutim, požar je verovatno izbio ranije, ali niko nije primetio. Mi smo na licu mesta bili za svega sedam minuta, a vatra se tada već razbuktala. Zajedno sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom iz Sombora sa kojom Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar ima dugogodišnju saradnju uspeli smo da obuzdamo plamen i na sreću niko nije povređen - naveo je on.

U intervenciji gašenja požara učestvovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa 4 vozola iz dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Stapara, a priključile su im se i jedinice iz Sombora. Gašenje vatre trajalo je četiri sata.

Izvor: alo.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.