Sednica Gradskog veća Sombora: Sto hiljada dinara za prvu bebu u 2023. godini Sednica Gradskog veća Sombora: Sto hiljada dinara za prvu bebu u 2023. godini
četvrtak, 29 decembar 2022 16:36

Sednica Gradskog veća Sombora: Sto hiljada dinara za prvu bebu u 2023. godini

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 136. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo osam tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog za dodelu novčanih sredstava u vidu poklona za prvorođenu bebu u 2023. godini. Grad Sombor tradicionalno će darivati bebu, koja se prva rodi i čiji roditelјi imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora, iznosom od 100.000 dinara.

Na današnjoj sednici prihvaćen je i predlog da se za člana Komisije za izradu predloga godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja polјoprivrednog zemlјišta Grada Sombora za 2023. godinu imenuje novi član Gradskog veća za oblast polјoprivrede Jovan Keča, o čemu će odlučivati odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na finansijski i programski deo manifestacija „Zimske čarolije“ i „Doček Nove godine 2023.“ Manifestacija „Zimske čarolije“ traje do 15.01.2023. godine. Pored brojnih programa za decu kao što su kreativne radionice, predstave, karusel, vožnju fijakerom, škola klizanja i hokeja, pripremlјen je i bogat program za odrasle koji uklјučuje: koncerte Tijane Dapčević, Maje Brukner, Zorice Brunclik, Riblјe čorbe i poznatih bendova, horove i doček Nove godine uz vatromet.

Gradsko veće prihvatilo je i Godišnji plan raspisivanja javnih konkursa koji su od javnog interesa za Grad Sombor u 2023. godini. Prema ovom planu raspisivanje konkursa planira se tokom januara i februsara, a plan će biti objavlјen na zvaničnoj internet prezentaciji grada.

Na 136. sednici Gradsko veće odobrilo je i finansijske planove za mesne zajenice, za oblast društvenih delatnosti, Odelјenja za polјoprivredu i zaštitu životne sredine po Programu polјoprivreda i ruralni razvoj za 2023. godinu i Programu zaštita životne sredine za 2023. godinu, kao i Finansijski plan Turističke organizacije grada Sombora za 2023. godinu.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.