Direktorka škole u Staparu u učionici imala mašine za kriptovalute i svog ličnog „rudara“ Direktorka škole u Staparu u učionici imala mašine za kriptovalute i svog ličnog „rudara“
petak, 23 decembar 2022 07:53

Direktorka škole u Staparu u učionici imala mašine za kriptovalute i svog ličnog „rudara“

Direktorka staparske Osnovne škole „Branko Radičević“ J.M. (50) uhapšena je zbog sumnje da je organizovala „rudarenje“ kripto-valuta i to tako što je u školi u kojoj je zaposlena postavila tzv. „rigove“ za „majnovanje“, javlja „Blic„.

Pored toga, ona je u školi zaposlila jednu osobu da se bavi isključivo tim poslovima, nezvanično saznaje „Blic“.

U velikoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, J.M. je uhapšena zajedno sa 34 lica sa teritorije gradova Sombor, Novi Sad i opština Bačka Palanka i Apatin, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

Oni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj bazi podataka, za prevaru, iznudu i ugrožavanje sigurnosti.

Još nije poznato da li su svi međusobno sarađivali budući da su neki od uhapšenih osumnjičeni da su putem društvenih mreža varali ljude prodajući im „rezultate nameštenih utakmica“.

Ono što Blic nezvanično saznaje jeste da je J.M. na nekoliko lokacija u gradu imala postavljene „rigove“ za „majnovanje“ te da postoji osnov sumnje da je više ljudi radilo za nju.

Podsetimo, ona je otkrivena u akciji policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal kada je uhapšeno 35 osoba. Tada su uhapšeni su B.E. (27) iz Odžaka, S.M. (32) iz Ratkova, A.E. (19) iz Ratkova, M.B. (28) iz Ratkova, Lj.B. (33) iz Ratkova, GB (22) iz Odžaka, M.B. (20) iz Ratkova, D.D. (33) iz Odžaka, N.I. (30) iz Apatina, T.I. (25) iz Ratkova, D.J. (22) iz Prigrevice – Apatin, S.M. (29) iz Ratkova, M.M. (22) iz Turije, N.K. (33) iz Ratkova,N.L. (33) iz Novog Sada, S.O. (23) iz Ratkova, L.P. (33) iz Srbobrana, VR (36) iz Ratkova, N.R. (29) iz Ratkova, AŠ (37) iz Bačke Palanke – Mladenovo, I.Š. (23) iz Bačke Palanke – Mladenovo,J.S. (29) iz Odžaka, D.S. (42) iz Odžaka, S.T. (29) iz Ratkova, S.T. (29) iz Ratkova, A.S. (67) iz Ratkova, V.J. (40) iz Ratkova, J.D. (41) iz Ratkova, S.G. (45) iz Odžaka, R.M. (32) iz Stapara – Bačka Palanka, NK (29) iz Odžaka, NK (30) iz Odžaka, BD (62) iz Ratkova, J.D. (36) iz Novog Sada, I.I. (38) iz Ratkova i J.M. (50) iz Stapara.

S obzirom na to da policija sumnja da ima još oštećenih, iste poziva da podnesu krivične prijave u policijskim stanicama u mestu svog prebivališta ili elektronskim putem na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Izvor: Blic

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.