Izgradnja hrama u Kljajićevu: Objekat u funkciji do kraja godine Izgradnja hrama u Kljajićevu: Objekat u funkciji do kraja godine
utorak, 12 maj 2020 06:09

Izgradnja hrama u Kljajićevu: Objekat u funkciji do kraja godine

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović obišla je danas radove na izgradnji hrama „Uspenja Presvete Bogorodice“ u Kljajićevu. U toku je druga faza izgradnje hrama u okviru koje se izvode zidarski, armirački, tesarski, betonski radovi na izgradnji zidova hrama, a tokom prve faze završeni su temelji hrama i zvonika.

„Izgradnju hrama u Kljajićevu započeli smo, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a na inicijativu kako Mesne zajednice Kljajićevo tako i meštana Kljajićeva, krajem prošle godine. Sada su radovi u toku, nastavili su se zapravo u 2020. godini. Prošle godine smo podigli temelje, ove godine cilj nam je da ovo zdanje dođe pod krov i da se hram stavi u funkciju. Naravno, tu je potrebno još mnogo posla u smislu opremanja, oslikavanja, ali sve to neće remetiti verski život meštana ovog mesta i moći će da ga koriste onog momenta kada objekat bude stavljen pod krov i kada bude dobio svoje osnovne konture, a sve ostalo dolaziće srazmerno mogućnostima“ rekla je ovom prilikom gradonačelnica Golubović.

Protonamesnik Branislav Spasojev rekao je da je izgradnja hrama u Kljajićevu omogućena zahvaljujući sredstvima koje Grad Sombor izdvaja za pomoć crkvama, da je veoma značajno za žitelje ovog sela da imaju pravoslavnu crkvu i da će ona biti specifičnog izgleda.

„Hram će biti posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, planira se da ove godine bude izidan i, ako Bog da, da se stavi krov, prozori, vrata i struja. Hram će, ako Vladika blagoslovi, biti malo specifičan u odnosu na ostale hramove zato što će krov biti plave boje, jer plava boja je boja Presvete Bogorodice, tako da će on privlačiti pažnju svojim izgledom, kako ovde u selu, tako i u ostalim mestima“ istakao je protonamesnik Spasojev.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.